Efteling – Onze tips voor een bezoek aan het meest magische themapark van Europa

Van harte gefeliciteerd, Efteling! Een van de mooiste themaparken van Europa viert dit jaar haar 70e verjaardag. Sinds 1952 betovert de Efteling bezoekers met nostalgische carrousels, het prachtige sprookjesbos, magische attracties vol fantasie en natuurlijk adembenemende achtbanen.

Naast de 36 attracties is er dit jaar een heel speciale verjaardagsverrassing voor alle bezoekers: Van april tot oktober viert de Efteling elke dag een knotsgek verjaardagsfeestje in de stijl van Alice in Wonderland. Natuurlijk leidt het pad door het konijnenhol naar de grote speeltuin waar de kleurrijke theetafel, feestmutsen, bekers, taarten, een woud van borden en natuurlijk de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas op je wachten.

Van de Praatboom tot Max en Moritz: de mooiste attracties (voor peuters) in de Efteling

Voor ons is de Efteling https://znaki.fm/nl/places/efteling/ het ideale eerste pretpark in het leven van een kind. Veel van de attracties in de Efteling zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar of 1 meter lang. Als je zin hebt in adrenaline, loopings en kronkels, dan heeft de Efteling genoeg te bieden. Geconcentreerd in één deel van het park zijn verschillende achtbanen vol actie met loopings, duizelingwekkende vrije vallen en de snelheid die nodig is om zelfs oudere kinderen te imponeren.

Tussen haakjes: Baby’s kunnen ook in sommige attracties en kijken met grote ogen naar de kleurrijke figuren, lichtjes en de liefdevol ontworpen achtergronden. Attracties die nog niet geschikt zijn voor baby’s bieden de zogenaamde Baby Switch. Dit werkt als volgt: Ouder 1 staat in de wachtrij (met het oudere kind of alleen). Ouder 2 meldt zich met baby bij de uitgang van de attractie. Zodra ouder 1 klaar is met de attractie, wordt de baby bij de uitgang afgegeven en mag ouder 2 via de uitgang de attractie bezoeken.

Bij ons eerste bezoek met onze vierjarige dochter hebben we ons gericht op de attracties voor peuters. Onze favoriete attracties zijn:

Familieachtbaan Max en Moritz

Ervaar voor het eerst de adrenalinekick van een achtbaan: Dat kan in de familieachtbanen Max en Moritz vanaf 1 meter hoogte. In de rij moet je kiezen tussen Max en Moritz – beide zijn rond de 30 km/u snel, hebben natuurlijk geen twists of loopings en ze gaan allemaal twee rondjes achter elkaar. Met de juiste snelheid door het station razen is natuurlijk bijzonder leuk.

Wildwaterbaan van Piraña

In brede banden passeer je watervallen en waterspuitende figuren. Met een totale val van slechts 3 meter is de attractie zelfs voor kleinere kinderen een hoogtepunt. Maar je wordt natuurlijk nog steeds nat genoeg dankzij de golven en schommels.

Thema attractie Symbolica

De interactieve themarit Symbolica is vrij nieuw en gewoonweg magisch. Afhankelijk van de gekozen rondleiding – “Muzikanten”, “Helden” of “Schatten” – leiden verschillende routes door de betoverde wereld naar de weelderige ontvangst door de koning, inclusief een walsdans. Op bepaalde stations kunnen passagiers communiceren met de voorwerpen voor hen (via een bedieningselement op de eerste rij van de wagon).

Themacruise Carnaval Festival

Reis in 8 minuten door 15 landen ter wereld. Van Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië tot Antarctica, Azië, Zuid-Afrika en Midden-Amerika. Een magische overdekte attractie die je nooit vaak genoeg kunt bezoeken – je ontdekt altijd iets nieuws.

Schroefbaan monorail

Je beweegt je door de Efteling op de slakkenbaan boven het Laafendorf. Je kunt de mollige mensen ook vanaf de grond bewonderen en hun huizen en levens van dichtbij bekijken.

Sprookjesbos

Een van de klassiekers in de Efteling is het liefdevol ontworpen sprookjesbos. Maak kennis met Roodkapje, Rapunzel, Pinokkio, dwergenhuisjes, elfjes, Sneeuwwitje en co. Het hoogtepunt is natuurlijk de pratende boom.

Oldtimerspoorbaan De Oude Tufferbahn

Toeteren is niet alleen toegestaan, het wordt zelfs aangemoedigd! In stijlvolle oldtimers rijd je met een snelheid van 6,5 km/u over een spoorlijn, over bruggen, langs water, bergen en bossen. Vergeet niet te toeteren – onderweg staan je verrassingen te wachten.

Traptrek kinderparcours

Hier moet je trappen: in kleine locomotiefjes rijd je op trapkracht over een prachtig aangelegd traject langs het meer, windmolens en spoorwegovergangen. Tip voor volwassen begeleiders: ga op de rugleuning zitten, dat maakt het trappen makkelijker.

Themacruise Droomvlucht

Een overdekte attractie met bezoek van elfen, trollen en dwergen. Zeer gedetailleerd en liefdevol ontworpen, maar veel donkerder en somberder dan Carnival Festival. Wij vonden de laatste leuker.

Stoomcarrousel

Een klassieker: een ritje op de stoomcarrousel. Een ritje te paard of in een koets is altijd een hoogtepunt. Er zijn ook andere carrousels in de open lucht op het nabijgelegen Anton Pieck Plein (de stoomcarrousel vindt binnen plaats).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *